donderdag 23 augustus 2007

DAG 8

Kijk je wel eens naar Japanse animatiefilms? Je zou wel gek zijn, alsof je je tijd wilt verdoen met getekende fantasiewerelden bevolkt door poppetjes met grote glinsterende ogen, modderspugende riviergeesten en pratende, tamagotchi-achtige huisdieren.
Ik heb gisteren bij gebrek aan beter de laatste twee uur van mijn dag gevuld met Spirited Away, Alice in Wonderland à la japonaise. Het was niet eens een slechte ervaring, de film heeft mij gesterkt in mijn discipline. (Wees niet bang, ik zal de film niet samenvatten, althans niet meer dan nodig)
Door een speling van het lot komen het meisje Chihiro en haar ouders in een vreemd oord dat ze houden voor een verlaten pretpark. Ze ontdekken een restaurant met een fantastisch buffet. Haar ouders beginnen onbehouwen te schransen en sporen Chihiro aan dat ook te doen. Chihiro vertrouwt het zaakje niet en gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt dat ze vóór zonsondergang het dorp, pretpark whatever moeten verlaten anders zullen ze oplossen in lucht. Daarop treedt met een noodgang de schemering in. Ze rent zo hard ze kan terug naar het restaurant om haar ouders mee naar de uitgang te krijgen en dit is wat ze aantreft:











Op tijd wegkomen zal niet meer lukken. Haar ouders worden gevangen genomen door de vreselijke Yabuba en in de varkensstal gezet. Chihiro moet het allemaal in haar eentje zien op te lossen en ik zal verklappen dat haar dat uiteindelijk ook lukt dankzij haar vrije, open geest.

Welke rol zou jij kiezen? Die van hulpeloos varken dat slaaf is van zijn driften, of die van de beheerste held die zich niet laat vangen? Denk daar maar eens over na als je moeite hebt het eet- en beweegprogramma vol te houden.

Eetprogramma Dag 8:
Ontbijt: earl grey thee (van pickwick), 2 pruimen, yoghurt met muesli
Lunch: groentesoep (uit de bedrijfskantine), 2 luxe krentenbollen
Tussendoor: 2 eierkoeken met jam
Borrel: 1 Leffe
Avondeten: forel met amandeljus, rosevalaardappelen, wortels, 1 glas witte wijn.

BEWEGING: half uur zwemmen, half uur wandelen.

Geen opmerkingen: