maandag 27 augustus 2007

DAG 12

In het begin van haar carrière was Maria Callas dik, monsterlijk dik. Ze hield vol dat ze niet meer dan 100 kg woog, maar waarschijnlijk ook niet minder. Het was geen groot probleem, ze had een prachtige stem, sloeg een rijke industrieel aan de haak (Meneghini (niet Onasis, die kwam pas later)) en trad met hem in het huwelijk.
In 1953, toen ze Medea vertolkte van Cherubini, oordeelde ze dat, wilde ze deze en ook andere dramatische rollen recht doen, ze een slanker gezicht en lichaam moest hebben. Ze had bovendien last van haar overtollige kilo's op het podium:
"I was getting so heavy that even my vocalizing was getting heavy. I was tiring myself, I was perspiring too much, and I was really working too hard. And I wasn't really well, as in health; I couldn't move freely. And then I was tired of playing a game, for instance playing this beautiful young woman, and I was heavy and uncomfortable to move around. In any case, it was uncomfortable and I didn't like it. So I felt now if I'm going to do things right—I've studied all my life to put things right musically, so why don't I diet and put myself into a certain condition where I'm presentable."

Op dieet dus. Ze verloor 80 pond en het resultaat was fantastisch. Ze werd een van de mooiste, elegantste diva's ooit, aan niets kon je zien dat ze zo zwaar was geweest. Ze oogstte veel bewondering, maar ook jaloezie: boze tongen beweerden dat ze een lintworm had ingeslikt. Het pastabedrijf Pantanella adverteerde dat ze haar kilo's was kwijtgeraakt door uitsluitend hun "fysiologische pasta" te eten. Leugens volgens la Callas. Zij had een calorie-arm dieet gevolgd met veel salade en kip. Drie keer raden wat wij vanavond eten...

Eetprogramma dag 12
Ontbijt: magere yoghurt + muesli, toast met margarine
Tussendoor: calorie-arme chocola
Lunch: 1 kop heldere bouillon, 2 volkoren boterham met slankiekaas.
Borrel: witte wijn
Avondeten: salade met kip, zoals deze of deze of iets hiervan (en français).

BEWEGING
15 minuten cardio, 45 minuten krachthonk: bovenbenen, kuiten; wandeling 40 minuten.

(met dank aan wiki)

Geen opmerkingen: