donderdag 16 augustus 2007

DAG 1

Dat was me weer een zomer. En wat was het lekker, hè, al dat bier, patat, ijs. Maar nu zit je ermee, want bier, patat en ijs worden niet op de gewone manier verwerkt. Waar ander voedsel zijn natuurlijke weg naar de uitgang vindt door gewoon de maagdarmroute te nemen (eenrichtingsverkeer dus wat kan er misgaan?), zo worden bier, patat en ijs rechtstreeks omgezet in vet en dat wordt via het vetkanaal vervoerd naar de probleemgebieden.

Dit noemen wij kwabvorming. Op zich geen ernstig fenomeen, ruimzittend shirt van soepele stof eroverheen en niemand hoeft het te zien.
Maar, als je gaat sporten merk je dat kwabben vervelend kunnen lillen, dat ze je een log en volgevreten gevoel geven, dat je niet meer zo kwiek bent als weleer. Dus, die kwabben moeten weg en snel, want het seizoen staat voor de deur.

Op deze blog vind je een van dag tot dag eet- en beweegprogramma om van het ergste vet af te komen. Als het goed is ben je over drie weken vijf kilo afgevallen. Het verdere overtollige gewicht zul je in de loop van het seizoen kwijt raken om ze er volgend jaar juli vakkundig bij te schransen.

Het eten van vandaag:
Ontbijt en lunch zoals je gewend bent. Vervang eventueel wit brood door volkoren.
Tussendoortjes: zoveel fruit als je wilt, kwart reep pure chocola
Borrel: 1 glas witte wijn of rosé.
Avondeten: gepureerde groentesoep (recept hieronder) met vers notenbrood, vanillevla met rode bessen.
Noorderzon: per gelopen ronde mag je één biertje. Géén saté of poffertjes of ander vergif!

Recept soep: ingredïënten: ui, knoflook, courgette, paprika, bouillonblokje, kerrie, peper.
bak ui en knoflook aan, flinke bats kerrie eroverheen, bak in blokjes gesneden courgette en paprika mee, zet het geheel onder water (driekwart liter ongeveer, het is maar net hoe dik je de soep wilt), bouillonblok (runderbouillon doet het goed), laten pruttelen. Voeg peper toe. Kruiden zijn niet echt nodig. Als de groenten gaar zijn, pak je de staafmixer en pureren maar.
variaties: met pompoen, of klein stukje meloen (hmmm lekker zoet). Beetje slankroom kan ook. Bij de Jumbo heb je heerlijk notenbrood.

BEWEGING: gisteren heb je getraind, dus vandaag mag je het rustig aan doen. Maak een wandeling of fietstocht van minstens een half uur (Noorderzon telt niet mee).

1 opmerking:

Anoniem zei

Cle: ik doe mee! eindelijk een dieet dat bij mij past.