vrijdag 17 augustus 2007

DAG 2

Vandaag gaan we ons wegen! Je zou zeggen: had dat gisteren niet gemoeten? Nee nee, niet de ochtend na een training, dat zou maar een vertekend beeld geven.
Wegen is niet altijd leuk, zeker niet als je een hoge score verwacht. Normaal gesproken zou mijn advies dan ook zijn: ga van te voren naar de wc, spuug zo veel je kunt, scheer je oksels, benen, bikinilijn, knip je nagels, ga nog een keer naar de wc en ga dan op de weegschaal staan. Hel iets over naar de rechterkant, kan al gauw een half pondje schelen.
Nu wij vijf kilo willen verliezen is deze taktiek echter pas zinvol op dag 21. Ga dus maar zonder voorbereiding recht op de weegschaal staan en noteer je gewicht in Romeinse cijfers in je agenda. Oefen je dat ook weer eens.
Volgens het eetprogramma van gisteren mogen wij zo veel fruit eten als we willen. Hierover kreeg ik enkele vragen:
Q: mogen geconfijte dadels ook?
A: Natuurlijk zijn geconfijte dadels minder schadelijk dan een zak chips, maar het is toch niet aan te raden er 250 gram van naar binnen te werken. Hetzelfde geldt voor noten en rozijnen. Doe jezelf niet tekort, maar weet wanneer je moet stoppen.
Q: Welke vruchten raad je vooral aan?
A: Het is vanuit milieu-oogpunt beter om inheemse vruchten, zoals appels, peren en pruimen te kiezen. Die hebben niet zo ver hoeven reizen en het duurt minder lang voordat de schillen en pitten volledig zijn afgebroken in ons ecosysteem. Toch kan ik aanraden zo nu en dan tropische vruchten te kopen. Je hebt ongewoon veel sjans als je met een ananas over straat loopt, heb ik vandaag ondervonden. Wat moeten twee meloenen dan wel niet teweeg brengen?

Het eetprogramma voor dag 2:
Ontbijt: zoals je gewend bent.
Lunch: 1 tosti met jong belegen kaas en een schijfje verse ananas, 1 beker melk, 1 kleine kom soep van gisteren.
Tussendoortjes: fruit, 2 plakken ontbijtkoek (van een a-merk) met echte boter
Borrel: 1 gin-tonic
Avondeten: nasi, ananas na.

De nasi is uiteraard zonder satésaus, kroepoek en gebakken uitjes, anders is alles tot nu toe voor niks geweest. Neem er augurk, zilveruitjes en een gebakken ei bij, ook lekker. Bereid de nasi verder zoals je gewend bent, al kan ik de boemboe van conimex aanraden.

BEWEGING:
een half uur zwemmen en minstens een half uur wandelen of fietsen.

Geen opmerkingen: