zaterdag 25 augustus 2007

DAG 10

Als voetballer kun je nog zo'n goede conditie hebben, zonder inzicht en techniek ben je nooit meer dan een draver die evengoed of beter op athletiek of skeeleren had kunnen gaan. Natuurlijk is het altijd te verkiezen om fit te zijn, maar een paar reservekilo's maken nog geen slechte speler van je.
Zelfs in het topvoetbal komt overgewicht voor en niet alleen bij trainers. Denk maar aan Ronaldo, Alex en zelfs Ronaldinho.
Dikke spelers vallen op en lijken vaak met wat extra enthousiasme te worden toegezongen door het publiek. Bovendien leveren ze aardige anekdotes op. Onze eigen FC-Groningen heeft een traditie wat betreft lijvige voorhoedespelers: Magno, Djurowski, Martin Drent en natuurlijk Hennie -de Kont- Meijer, die zo'n groot achterwerk had dat hij geen ondergoed in confectiemaat kon vinden.
De beste verhalen komen uit de Premier league. In een vraagantwoordspel met zichzelf zingt het Engelse publiek "Who ate all the pie?". Het antwoord is dan bijvoorbeeld Mark Viduka, die gek is op steak and kidney, of de inmiddels gepensioneerde keeper Southall die ook daadwerkelijk pie toegeworpen kreeg en naar men zegt opat als de bal op veilige afstand was!
Voor de Deen Jan Mølby die begin jaren tachtig bij Ajax speelde en daarna furore maakte bij Liverpool klonk vanaf de Kop "He's fat, he's round, he bounces on the ground, Jan Mølby, Jan Mølbeeeeee!"
En dan is er natuurlijk Paul Gascoigne. Een sportmaaltijd bestond voor hem uit Kebab en Lager, het liefst in het gezelschap van 'Five Bellies', de bijnaam van zijn beste vriend.
Zouden deze spelers beter zijn geweest als ze 100% afgetraind waren? Kunnen we niks over zeggen natuurlijk, misschien zouden ze zich minder slim opstellen als ze meer meters konden maken, of minder getergd spelen zonder de beledigingen vanaf de tribune.

Ga voor jezelf na wat je sterke en zwakke punten zijn. Is je techniek perfect? Kun je fantastisch anticiperen? Ben je niet van de bal te krijgen? Trek dan je eigen plan. Voor alle anderen is hier alweer het

Eetprogramma dag 10
ontbijt: 2 pannekoeken met stroop, melk, 1 banaan, halve liter water
lunch: 3 maïsboterhammen met pindakaas, water, sportdrank, 1 banaan
Tussendoor: sportdrank, thee met suiker in de rust, 1 stuk ontbijtkoek
Derde helft: drie bier, 35 gram chips
Avondeten: Vlees! Bijvoorbeeld van de barbecue. Ja, je leest het goed, dit is de eerste keer vlees in het eetprogramma. Vlees is hartstikke slecht voor alles en iedereen: voor de dieren, maar ook voor jou. Het kan dagen vast zitten in je darmen en opstoppingen veroorzaken. Zorg dan ook dat je elke hap minstens 20 seconden kauwt. Geniet ervan, laat het dier niet voor niks geslacht zijn. Eet er vers stokbrood (zonder huzarensalade, alsjeblieft zeg) bij en een salade van veldsla, paprika en komkommer.

BEWEGING: 90 minuten voetballen
anders: 30 minuten fietsen, 30 minuten zwemmen, 30 minuten hardlopen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hé een nieuwe foto erbij... wow wat een buikjes zeg hmmmmmmmmmm!

Groetjes,
Joletta