dinsdag 11 september 2007

L'appétit du bonheur

Ingeklemd tussen de flauwe quizzen Flog it! en Eggheads staat op BBC2 dagelijks om 17.30 het feelgoodprogramma Ready steady cook geprogrammeerd. Zelfs als je niet van koken of zelfs eten houdt kun je niet anders dan vrolijk worden van de aanstekelijke Ainsley Harriot die gerenommeerde koks uitdaagt iets culinair verantwoords te maken van een zak rijst, een tak peterselie en een pak custard.
Nu ik erover nadenk: tv-koks zijn altijd goedgemutst. Vandaar dat de chagrijnige, egocentrische eurokok Martin van RTVNoord-Holland, die ik heb leren kennen dankzij De Wereld draait door zo hilarisch is.

Heb je plezier in koken, dan heb je plezier in het leven. Het is niet voor depressievelingen weggelegd drie kilometer om te fietsen voor een specifiek merk djinten.
Met zijn lied L'appétit du bonheur en bijbehorende videoclip trekt de Franse artiest Aldebert een mooie parallel tussen levensvreugde en een geslaagde maaltijd. Als je de tekst niet begrijpt, spreken de beelden hopelijk voor zich. Een vertaling is opvraagbaar bij mij.


Als je het refrein wil meezingen:
Relever le goût, la saveur
Pas d’amour artificiel
Retrouver l’appétit du bonheur
Pas de régime sans elle


Zouden goede koks ook goede partners zijn?

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuke nieuwe naam Bonny!!

Groetjes,
Joletta